Gradsko groblje

Loading
loading..

Gradsko groblje

 

Radna jedinica Hortikultura obavlja  poslove održavanja i hortikulturnog uređenja Gradskog groblja, te pružanja pogrebnih usluga.

Temeljem Zakona o grobljima, te Ugovora o međusobnim pravima i obvezama glede povjeravanja poslova održavanja gradskog groblja u Biogradu na Moru, poslovi upravljanja  grobljima na području Grada povjereni su tvrtci Bošana d.o.o.

Pod poslovima upravljanja jesu: uređenje, održavanje i rekonstrukcija groblja, dodjela grobnih mjesta, naplaćivanje naknade za dodijeljeno grobno mjesto i naknade za korištenje grobnice,  vođenje grobnih očevidnika i drugih poslova propisanih zakonom ili ugovorom o povjeravanju poslova.

Svjećomat

Ovih je dana na mjesnom groblju u Biogradu postavljen svjećomat – samouslužni automat za kupnju nadgrobnih lampiona. Uređaj se nalazi pored samog ulaza na groblje, a kupnja lampiona vrlo je jednostavna; odabirom željenog modela ubaci se određeni iznos kovanice te se okretanjem ručice na zadanom polju mehanički pokrene automat i uzme traženi lampion. Postavljanjem svjećomata posjetiteljivna groblju mogu u bilo koje vrijeme nabaviti i zapaliti lampion na počivalištu svojih pokojnika.

  Koncesija za obavljanje pogrebnih poslova koji se odnose na preuzimanje i prijevoz umrle osobe od mjesta smrti do mrtvačnice na području Grada Biograda na Moru dodijeljena je tvrtki:  LANTANA d.o.o.

Tel:023/388-260

Mob:091/2050-676

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background